Atlas Acomfa |

Het verhaal van Atlas Acomfa

Atlas Acomfa is een onafhankelijk en zelfstandig bedrijf. De grondlegger is de heer L.A. (Leo) de Klerk, een ondernemer pur sang.

Het ouderlijk bedrijf leverde stro, helm en plastic folie aan agrarische bedrijven. Het volume aan folie werd dusdanig groot dat er een productiebedrijf opgezet werd. Met deze folie kon ook bloemenhoezen gemaakt worden en na enkele jaren was familie de Klerk bloemenhoezen producent.

Leo de Klerk kwam in contact met een bedrijf Atlas Plastic uit Vlaardingen. Dit bedrijf produceerde fittingen voor tuinbouw beregeningsinstallaties. Atlas Plastic werd in 1974 overgenomen. Een belangrijke concurrent van Atlas Plastic was het bedrijf Acomfa. Acomfa werd in 1979 overgenomen. Met de samenvoeging van deze 2 bedrijven werd het zelfstandige bedrijf Atlas Acomfa opgericht, spuitgietproducent van fittingen en hulpstukken HWA.

Een belangrijke afnemer van producten was Tay-plast uit IJmuiden en de bijhorende producent van polyester platen Stabilit Holland. Dit bedrijf ging in 1983 failliet en werd overgenomen door Atlas Acomfa. Vanwege teruglopende resultaten, groot achterstallig onderhoud en een verouderd machine park werd Stabilit Holland in 1997 gesloten. Vervolgens werden er partnerschappen met producenten van polyester, PVC en polycarbonaat aangegaan. In 2000 werden de spuitgietmachines verkocht. Met het opheffen van Tay-plast en Stabilit Holland en de verkoop van spuitgietmachines was Atlas Acomfa geen producent meer, maar werd importeur / distributeur van kunststof beplating. De rol die Atlas Acomfa nog steeds vervult.

In 2003 werd de samenwerking met het Haagse bedrijf Alumon BV aangegaan, een producent van daglichtsystemen vervaardigd uit aluminium en kunststoffen. In 2015 werd Alumon overgenomen en valt sindsdien onder de Atlas Acomfa groep.

Door de ervaringen als producent, de nauwe samenwerking met de producenten van kunststof plaatmateriaal en de wil zakelijke relaties optimaal te dienen, is Atlas Acomfa door de jaren heen gegroeid naar marktleider in de branche. Wij onderscheiden ons door de markt te dienen met kwaliteitsproducten en uitgebreide informatie.