Ter Laak Orchids | Wateringen | 0174-870103

http://www.orchidee.nl

Waarom werken bij Ter Laak Orchids

Ter Laak Orchids
Ons familiebedrijf kweekt sinds 1980 Phalaenopsisplanten. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een gerespecteerde partner voor vele klanten wereldwijd. Onze relaties waarderen ons en herkennen zich in onze resultaatgerichte aanpak en Oer-Hollands handelsmentaliteit. Bij alles wat we doen, laten we ons leiden door onze kernwaarden: ambitieus, respect en simpel.

We zijn gevestigd in Wateringen, in het Westland. Samen met onze 140 medewerkers kweken we elk jaar ruim 6 miljoen Phalaenopsisplanten op. We beschikken over 125.000 m2 productieruimte verdeeld over twee moderne, duurzame locaties. Onze planten verkopen we aan groothandels, tuincentra en retailers die op hun beurt zorgen dat consumenten over de gehele wereld kunnen genieten van onze Phalaenopsis orchideeën.

Onze Kernwaarden
Onze kernwaarden zijn volledig ingebed in onze aanpak. Bij alles wat we doen, tonen we ambitie, hebben we respect voor mens en omgeving en kiezen we voor een simpele, doeltreffende aanpak. We zijn trouw aan deze kernwaarden en dat waarderen onze relaties. Met velen onderhouden we dan ook al een jarenlange relatie.

Ambitieus
Wij streven altijd naar beter, efficiënter en winstgevender. Maar ook voor ‘beter worden’ door samen te werken met excellente partners. Meer doen dan verwacht, kansen creëren en benutten; dat zorgt voor meerwaarde in de hele keten. Dat lukt ons door professionaliteit te koppelen aan innovatief ondernemerschap.

Respect voor mens en milieu
Vanzelfsprekend en toch nog altijd onderscheidend.

Simpel
Wij houden het graag simpel, effectief en duidelijk. Wij maken daarmee alles praktisch en flexibel zonder concessies te doen aan de topkwaliteit van ons product. Bovendien kunnen we dankzij deze instelling onze organisatie optimaal inrichten, zodat we aan de snel veranderende marktvraag kunnen voldoen.

Voor ons is het telen van Phalaenopsis het mooiste wat er is. Dit doen wij wereldwijd op het allerhoogste niveau. Absolute topkwaliteit behalen wij door de inzet van technische innovaties en continue ontwikkeling van ons product. Vanzelfsprekend op duurzame wijze, want respect voor de mens en zijn omgeving zit in ons karakter. Onze duurzame innovaties helpen ons om zo weinig mogelijk energie en water te verbruiken. De meest in het oog springende innovatie hierin is onze energiebesparende DaglichtKas (5 ha), welke sinds begin 2019 volledig in productie is.

Ter Laak Orchids is in 1954 opgericht. Onze twee kwekerijen zijn gevestigd in Wateringen, in het Westland. Met zo’n 18 hectare kweken wij samen met onze 250 gedreven medewerkers elk jaar ruim 8,5 miljoen Phalaenopsisplanten. Met elkaar leggen we de lat steeds een beetje hoger. Kennisontwikkeling, persoonlijke groei en plezier in het werk staan daarom bij ons centraal. Ieder natuurlijk op zijn eigen niveau en met zijn eigen ambities. We willen immers dat iedereen zich comfortabel voelt op zijn/haar werkplek.

We geloven in samenwerking en investeren in duurzame relaties. Met elkaar komen we tot het beste resultaat en laten we consumenten wereldwijd genieten van onze Phalaenopsis. Onze planten verkopen we onder onder ons eigen merk Mimesis aan groothandels, tuincentra en retailers die op hun beurt zorgen dat consumenten over de gehele wereld kunnen genieten van onze Phalaenopsis orchideeën.

Per 1 januari 2022  bundelen wij samen met Orchios ons aanbod richting de markt. Wij starten een organisatie die de verkoop, marketing en productontwikkeling voor beide bedrijven gaat doen; The Orchid Growers.  Hiermee zetten wij een breed en diep assortiment van hoge kwaliteit Phalaenopsis in de markt en bieden wij onze klanten het gemak van een totaalassortiment.