Rekroet | Tiendweg 22 | 2671SB Naaldwijk

Waarom werken bij Rekroet

Met zo’n 15 jaar ervaring in loondienst heeft Peter Hoogerwerf het vak van arbeidsbemiddeling volledig onder de knie. Nu is het tijd voor zijn eigen onderneming. Met Rekroet Werving & Selectie B.V. gaat hij werkgevers en werkzoekenden helpen bij het vinden én creëren van de juiste match. Natuurlijk in de agribusiness, maar zeker ook in andere sectoren.

Dat is goed nieuws, want het enthousiasme spat er werkelijk vanaf bij Peter, die 1 september zijn intrek nam in een kantoor aan de Tiendweg in Naaldwijk. ‘Dit kwam precies op het goede moment’, zegt de Westlander. ‘Mijn vorige werkgever stopte. Na een korte bedenkperiode heb ik besloten om in hetzelfde vakgebied voor mezelf te beginnen als – zoals ik het zelf noem – match- maker/talentmanager. Dat nieuws werd op prijs gesteld door heel veel partijen. Ik krijg veel positieve reacties van bedrijven en personen die ik de afgelopen decennia heb leren kennen in het Westland en omstreken. 

Het geeft mij het vertrouwen dat dit de juiste stap voor mij is.’ Dat zijn beslissing door de markt wordt gewaardeerd, heeft vast te maken met de manier waarop Peter zijn vak uitoefent. Zowel werkgevers als potentiële kandidaten worden ongetwijfeld geraakt door de persoonlijke manier van werken die Peter hanteert. ‘Ik maak graag persoonlijk op kantoor kennis met iemand en ga niet zozeer af op alleen een CV. Daardoor leer ik iemand écht kennen en word ik mij ook bewust van iemands ‘verborgen kwaliteiten’. Dat is belangrijk. Het vergroot de kans op een goede match.’ Diezelfde betrokkenheid heeft Peter voor de organisaties en bedrijven waarvoor hij bemiddelt. ‘Ook voor hen geldt dat ik het persoonlijke aspect zeer belangrijk vindt. Dat wordt gewaardeerd, want het aantal bedrijven dat nu al contact met mij opneemt voor bemiddeling, is groot. Mensen kennen mij inmiddels goed; ze weten dat ik betrouwbaar, enthousiast, doelgericht en transparant opereer. Als ik iemand voorstel bij een bedrijf, is dit geen sollicitant, maar een kandidaat. Dat is een essentieel verschil en dat weten én waarderen mijn relaties.’