P. van Geest Plantenkwekerij | Herenlaan 21 | 3155DC Maasland | 0174525150

Over P van Geest
Plantenkwekerij P. van Geest Maasland B.V. staat al jaren bekend om haar groenteplanten. Goede kwaliteit, leveren volgens afspraak en tegen een scherpe prijs staan hierbij als speerpunten voorop. De planten, voornamelijk tomaten- en paprikaplanten, worden zowel nationaal als internationaal geleverd. De groenteplanten worden onder de meest ideale omstandigheden opgekweekt. Doordat wij gebruik maken van de modernste technieken, zijn wij in staat een kwaliteitsproduct neer te zetten volgens de wensen van de klant.

Missie
Een sterke, betrouwbare grote speler in de levering van in- en uitgangsmateriaal voor glasgroenten en actiematige seizoensproducten voor de kwekers in NL en Europa. Onze manier van communiceren in combinatie met onze flexibiliteit en klantgerichte service heeft ons gebracht waar we nu zijn.

Interne organisatie
Om onze interne processen volledig te kunnen faciliteren en ondersteunen maken wij sinds enkele jaren gebruik van ERP Pakket, Navision, Work-it, check-it. Hierdoor kunnen wij zeer planmatig werken en aansturen, waar we voor ons een optimale bedrijfsvoering hebben kunnen creëren. Om de kwaliteit te waarborgen meten en registeren wij alle teelthandelingen en waarnemingen, wat met zich meebrengt dat we nu een eigen intern kwaliteitssysteem hebben.

Innovatie
Het bedrijf, gevestigd aan de Herenlaan 21 te Maasland, heeft een oppervlakte van tien hectaren. Het totale glasoppervlak bedraagt negen hectare. Voor een efficiënte en snelle afhandeling van de orders is er een verwerkingsruimte van 7.000 vierkante meter inclusief inpandige laad doks.

De kassen en verwerkingsruimten zijn voorzien van de modernste, vooruitstrevende technieken en automatisering. Alle negentien afdelingen van de kwekerij kunnen afzonderlijk worden geregeld en bediend. Elke afdeling beschikt over zware assimilatiebelichting en dubbele scherminstallaties om efficiënt met energie te kunnen omgaan. Daarnaast zijn wij voorzien van 3 grote UV-installaties om al het water te kunnen ontsmetten en hanteren wij een strak hygiëneprotocol. Door deze ideale teelt- en werkomstandigheden zijn wij in staat een kwaliteitsproduct neer te zetten dat voldoet aan de wensen van de klant.

Kwaliteit
De kassen en verwerkingsruimten zijn in de huidige vorm uitgerust met de meest moderne technieken. De afdelingen zijn voorzien van eb-en-vloedvloeren. Elke afdeling beschikt over assimilatiebelichting, op de gehele tuin beschikken wij over lampen met de capaciteit van 6000Lux en een dubbele scherminstallatie, om zo efficiënt met energie om te kunnen gaan. Door gebruik te maken van deze moderne technieken en de meest ideale omstandigheden zijn wij in staat om een kwaliteitsproduct neer te zetten naar de wensen van de klant.

Milieu 
Het milieu staat bij ons hoog in het vaandel. Papier, plastic en groenafval worden gescheiden. Tevens dragen wij bij aan MPS-project (Milieu Project Sierteelt) waar wij inmiddels A-status gecertificeerd zijn