Hout & Haard | Buijs Ballotstraat 15 | 2693BD s Gravenzande | 0174440692

http://www.houtenhaard.nl

Hout & Haard is een bedrijf gespecialiseerd in het plaatsen van haarden en kachels en heeft een eigen meubelmakerij met spuiterij. 

Wij hebben een moderne werkplaats voorzien van alle benodigde machines.

Schouwen
Een schouw zorgt voor een mooie omlijsting van het vuur. Of u nu een open haard, een gesloten haard of een voorzetkacheltje kiest, er is altijd een bijpassende schouw te vinden. Wij hebben schouwen in diverse modellen, van strak tot nostalgisch. Ook is er keuze uit verschillende materialen. Zo hebben wij schouwen van diverse soorten marmer en kalksteen, maar ook schouwen van hout. De meeste schouwen zijn op maat te leveren. Dus ook voor een kleine muur of voor dat speciale hoekje van uw woonkamer is een schouw te verkrijgen.

Gashaarden
Zoekt u sfeer en gezelligheid, maar wilt u niet met houtblokken sjouwen en geen rommel, dan is een gashaard een goede keuze. Bij een open gashaard kies je voor veel sfeer, een realistisch vuur en relatief weinig warmte. De open haarden worden door ons zelf opgebouwd waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn. Zo kunt u variëren van strakke stalen haarden tot aan een gemetselde haard van antieke steentjes voor in een mooie schouw. Bij een gesloten gashaard is het rendement veel hoger. Deze haarden hebben een volledig gesloten glasplaat voor het vuur. De haard haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding niet uit de woonkamer maar uit de afvoerpijp. De afvoerpijp hoeft niet helemaal naar de nok van de woning en kan zelfs horizontaal versleept worden. Hout & Haard is dealer van gashaarden van de merken Bellfires, Barbas. Kal-fire, Faber en Dru.

Hout Haarden
Een houtkachel biedt veel warmte en gezelligheid in huis. Met de technieken van tegenwoordig levert u met een houtkachel ook een bijdrage aan het milieu. Hout & Haard heeft een grote collectie losstaande of hangende houtkachels. Wij zijn dealer van de merken: Dik Geurts, Harrie Leenders, Morso, Contura, Jotul, Scan, Heta, Varde en Barbas. Heeft u nu een hout gestookte open haard, maar wilt u meer rendement en meer gemak? Dan kunnen wij een houtinzethaard in uw open haard plaatsen. Deze zijn in diverse afmetingen te verkrijgen. Zelfs maatwerk is mogelijk. Een liftdeurhaard is een gesloten hout haard waarbij de deur omhoog kan schuiven. Hiermee kun je open en dicht stoken. Doordat de lijsten van de ‘deur’ minimaal zijn, heeft u optimaal zicht op het vuur. Wij verkopen liftdeurhaarden van de merken Kal-fire, M-Design en Spartherm.

Elektrische Haarden
Heeft u een woning zonder rookkanaal, maar wilt u wel genieten van het vlammenspel en aangename warmte? Dan biedt een elektrische haard uitkomst. Het enige dat u nodig heeft is een beetje ruimte en een stopcontact. Hout en haard heeft een ruim assortiment elektrische haarden. Klassiek, modern, vrijstaand of inbouw, wij hebben de elektrische haard die voldoet aan uw wensen. Elektrische haarden zijn er in elke gewenste interieurstijl te vinden. Met of zonder schouw. De ontwerpers hebben de laatste jaren niet stil gezeten. Dat is aan de natuurgetrouwe uitstraling van het huidige aanbod elektrische haarden af te zien. Nieuw in ons assortiment is de Faber Optimist. Dit is een spectaculaire ontwikkeling op het gebied van electrische haarden. De haard brandt op water! U vult heel eenvoudig het reservoir bij de kraan. In de haard schijnt er licht op de waterdamp en dit zorgt voor een zeer realistisch vlambeeld.

Maatwerk Meubelen
In onze eigen meubelmakerij en met onze eigen meubelmakers kan Hout & Haard diverse betimmeringen en meubels maken. Zo kunnen wij een haard goed combineren met een houten plateau. In dit plateau kunnen kastjes of laden gemaakt worden met mooie strakke klepdeurtjes, zodat u er bijvoorbeeld de stereo apparatuur in kwijt kunt. Verder maken wij mooie kasten of een styling table voor naast de haard, maar ook een lambrizering, radiatoromkleding of een hele kamer-en-suit is mogelijk. In iedere houtsoort of mooi afgelakt in kleur. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Komt u gerust eens langs voor een advies en een vrijblijvende prijsopgave.