Emotional Brain |

Waarom werken bij Emotional Brain

In 2001 richtte Adriaan Tuiten Emotional Brain op als centrum voor klinisch en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De focus ligt op innovatieve gepersonaliseerde geneeskunde, en in het bijzonder de seksuele gezondheid van vrouwen.

Emotional Brain is gevestigd in Almere en doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van seksuele disfunctie bij vrouwen en klinisch onderzoek naar behandelmogelijkheden. Er zijn twee nieuwe potentiële geneesmiddelen voor on-demand gebruik ontwikkeld, Lybrido en Lybridos.
In de loop der jaren heeft Emotional Brain talloze goed geciteerde artikelen gepubliceerd in gerespecteerde, peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften zoals Archives of General Psychiatry, the Journal of Sexual Medicine, Psychoneuroendocrinology en het British Journal of Clinical Pharmacology.
Een academische samenwerking met de Universiteit Utrecht heeft geresulteerd in twee doctoraten (PhD) in de farmacologie en een PhD-programma voor twee andere promovendi in statistiek en farmacologie.
De gepersonaliseerde geneeskundebenadering van Emotional Brain heeft geleid tot gepatenteerde medicijncombinaties, diagnostische hulpmiddelen voor begeleiders en technologieën voor medicatietoediening.